Consultanta rapida: 0767 280 280
Contul tău Finaqua
|
0
0%
Echipa Finaqua și filtrele pe care le producem în România

Finaqua - apă ionizată natural, alcalină și antioxidantă

Elixir al Naturii în fiecare picătură de viață
Finaqua a pornit la drum cu un țel îndrăzneț, acela de a ne reaminti cât de importantă este apa. Într-o lume a consumerismului în care apa, cel mai important element care ne întreține viața, este exploatată în fabrici de producție a sticlelor din plastic și apoi îmbuteliată, noi am decis să producem natură în fiecare strop de apă.
Să îi redăm apei respectul cuvenit. Să îi redăm drepturile și libertatea din natură, acel loc în care se naște superputerea sa de a ne ține în viață.
A fost un drum anevoios, dar care s-a petrecut exact ca în natură unde apa, prin forța sa magică, își deschide singură calea spre calitate, prospețime și sănătate. Ne-am strecurat printre rocile dure ale mentalităților care spun că apa e doar o sursă de venit. Am răzbit prin straturile impermeabile ale provocărilor. Am spart barierele artificiale. Am îndepărtat din calea noastră orice piedică și orice tentație. Ne-am filtrat cunoștințele prin cele mai fine filtre și, astfel, am reușit să îi redăm apei cele mai bune proprietăți ale sale.

Natura, casă pentru
idei îndrăznețe

Părinții Finaqua au fost dintotdeauna conectați cu mediul înconjurător aflat departe de betoane. Natura a fost cea care le-a fost ghid pentru respect și libertate, încă din copilărie. Ei au fost printre ultimele generații care au avut „norocul” să crească departe de tentațiile tehnologice ale secolului XXI. Au fost exploratori ai „comorilor ascunse” de păduri, munți și pajiști, au alergat prin milioane de fire de iarbă, au bătut la pas zeci de poteci și au întâlnit, în călătoria lor prin Natură, zeci de izvoare naturale. Ulterior, au descoperit că România este o țară extrem de bogată, iar apa nu face o excepție, pentru că la noi se găsesc 60% din izvoarele de ape minerale din Europa.
Mihai

Adept al hidratării optime, pasionat de sporturi și iubitor de natură, Mihai este unul dintre cei mai înfocați „dușmani” ai plasticului. A învățat, încă de mic, că apa este viață. Pe vremea în care mulți copii se jucau cu mingea în fața blocului, el învăța secretele apei ionizate prin electroliză, pasiune dobândită din familie, de la unchiul său doctor. Acesta a studiat metode alternative de încetinire a procesului de îmbătrânire și de protejare a sănătății. Iar principalul ingredient folosit în „experimentele” sale era apa. Pe atunci, în casa lui Mihai tronau zilnic litri întregi de apă alcalinizată prin electroliză, proces pe care Mihai a început să îl cunoască încă de la 8 ani. Fascinația celor doi electrozi, care transformau apa în apă vie, a pus bazele mentalității care a dus, într-un final, la nașterea brandului Finaqua.
Costin

Este omul muntelui, pasionat de sporturi de iarnă și participant la competiții naționale și internaționale. Perfecționismul îi este hartă a vieții și calitatea care l-a ajutat să dezvolte sistemele performante de filtrare Finaqua. A încercat de zeci de ori și nu s-a lăsat până nu a găsit sistemul de filtrare perfect.
Atunci când nu „meșterește” noi și noi idei de filtrare, își satisface pofta de libertate prin noi cuceriri din Natură. Fiecare picătură de apă este o adevărată știință care are puterea de a hidrata chiar și cele mai „ascunse” cotloane ale corpului uman, iar pentru el, apa este motorul hidratării celulare profunde și arma secretă a performanței sportive.
Adelina

Este liantul familiei Finaqua și cea care are grijă ca toată lumea să se hidrateze corect. Pasionată de nutriție și stil de viață sănătos, a știut dintotdeauna că alimentația, fără o hidratare corectă, nu va avea niciun efect. E responsabilă cu „Clubul mămicilor” Finaqua, iar pasiunea sa, pe lângă drumeții și explorări ale naturii, este să le ofere tuturor părinților variante sănătoase de hidratare pentru copiii lor. Ea este cea care caută constant soluții pentru ca apa comunității Finaqua să fie cea mai bună atât pentru copii, cât și pentru persoane în vârstă.

Începuturile Finaqua
Experimentele din bucătărie

Primii pași spre o apă mai bună, mai naturală, ionizată natural, alcalină și antioxidantă au început din nevoia de a renunța la apa îmbuteliată și de a reduce semnificativ cantitatea de plastic utilizat. Chiar dacă suntem iubitori de munte, îl adorăm doar în natură, iar munții de PET-uri adunați de-a lungul vieții ne-au făcut să ne dorim tot mai mult să renunțăm la această soluție de hidratare, mai ales că după ce am început să căutăm alternative, am aflat că apa îmbuteliată nu e cu mult mai bună decât cea de la robinet.
Așa că am început să căutăm, să ne interesăm, să experimentăm. Pentru că suntem ingineri de meserie, nu ne-a fost greu să ne suflecăm mâinile și să cercetăm în amănunt industria sistemelor de filtrare prezente pe piața din România. Pasionați și curioși de acest domeniu, ne-am îmbrăcat în „halatul de cercetători ai naturii” și, exact ca niște oameni de știință, am început să experimentăm.
  • am băut sute de litri de apă filtrată
  • ne-am montat în bucătării zeci de sisteme de filtrare a apei
  • am „despicat” în sufrageriile noastre zeci de cartușe filtrante
Doar că ne-am dat seama repede că ne dorim mai mult. Unele sisteme de filtrare ofereau apă alcalină și bună, dar erau extrem de costisitoare și greu de manevrat. Alte sisteme de filtrare nu reușeau să facă față pretențiilor noastre pentru o hidratare corectă. Ne doream o apă pentru copiii noștri. O apă care să ne hidrateze și să ne protejeze pielea. Ne doream o apă care să ne hidrateze corect în timpul sportului și să ne ajute să performăm în cadrul competițiilor internaționale.
O apă care să ne ofere viață, să ne ajute să excelăm, să ne ajute să întreținem acest stil de viață activ în care mișcarea, hidratarea și alimentația joacă cele mai importante roluri. Așa că ne-a venit ideea de a inventa propriul nostru sistem de filtrare, inspirat din Natură.

Filtrul „ascuns” în cămară

Azi, în casele noastre nu mai există montat niciun filtru vechi și obosit, plin de materiale care dăunează naturii sau care sunt artificiale. Vedetele caselor noastre sunt chiuvetele, dotate cu filtrele performante Finaqua. Ne bazăm pe ele și, în sfârșit, putem spune că am ajuns în punctul în care singurele filtre vechi pe care le mai avem sunt cele depozitate în cămară și care așteaptă cuminți să fie duse la centrele de reciclare.

Apă fără clor
pentru copiii noștri

Pentru că ne doream ca toată apa din casele noastre să fie benefică pentru noi, nu ne-am limitat doar la apa de băut, ci și la cea pe care o folosim la duș. Venirea pe lume a mezinei Finaqua ne-a făcut să înțelegem cât de important este să ne protejăm de apa dăunătoare și din exterior, nu doar din interior. Așa am ajuns să dezvoltăm filtrul de duș Finaqua SKINO care ne-a ajutat să eliminăm din viețile noastre orice problemă de piele, păr sau unghii.
Cronologie:
Ianuarie
2020
Iunie
2020
August
2020
Martie
2021
Aprilie
2021
Prezent
Am început să dezvoltăm primul prototip de filtrare
Lansarea primului nostru filtru, Finaqua UNO
Deschiderea Showroom-ului Finaqua, în București
Lansarea noii tehnologii Finaqua cu două fluxuri de apă, Finaqua DUO
Lansarea filtrului de duș Finaqua SKINO
Continuăm să căutăm soluții de dezvoltare a noi tehnologii de filtrare

Finaqua - calitate și accesibilitate

Încă de la bun început ne-am dorit să nu facem rabat de la calitate și, în același timp, să dezvoltăm soluții de filtrare accesibile și ușor de folosit. Așa am ajuns să descoperim că ionizarea apei poate fi realizată și natural, fără electroliză. Așa am ajuns să înțelegem că putem crea un sistem de filtrare care să ocupe spațiu puțin și să fie intuitiv. Nu am sacrificat absolut nimic. Nici presiunea apei, nici debitul sau calitatea ei. Am căutat luni întregi furnizorii potriviți și am cumpărat zeci de elemente filtrante pe care le-am analizat înainte de a decide dacă sunt cele potrivite.
 
Am desfăcut filtre, le-am analizat, le-am disecat în bucățele, totul pentru a ne asigura că înăuntru se află doar Natură. Fiecare prototip dezvoltat a fost forjat la maximum, iar apa filtrată a fost trimisă spre analize de specialitate, tocmai pentru a ne asigura că la robinetul tău va curge doar calitate. Și chiar dacă drumul nostru a fost puțin mai lung, am reușit să găsim soluția de filtrare perfectă. E perfectă pentru că am dezvoltat-o în primul și primul rând pe nevoile noastre personale. Așa că înainte să le oferim clienților noștri primul pahar de apă Finaqua, ne-am asigurat că apa filtrată de noi este cea mai bună pentru noi și familiile noastre.

Viitorul Finaqua

Schimbăm România cu fiecare picătură de apă
Am început cu perfecționism și vom continua prin excelență. Nu ne temem să visăm îndrăzneț, tocmai de aceea, pe viitor intenționăm să dezvoltăm și mai multe sisteme de filtrare naturală a apei.

Cum arată Finaqua pe termen mediu și lung?

Vom continua să aducem la robinetul românilor cea mai bună apă naturală, inspirată din izvoarele alcaline și antioxidante.
Vom respecta Natura și o vom proteja prin soluții de ambalare ecologice.
Vom ajunge în casele tuturor românilor. Chiar și în a ta.

Hidratăm România prin educare

Avem nevoie de hidratare corectă încă din prima zi de viață. Primele clipe sunt cele care vor dicta ce fel de viață vor duce copiii noștri. Simplul gest de a bea apă nu este o mare filosofie. Și, totuși, încă nu știm câtă apă să bem, când și de care. Tocmai de aceea, pe lângă dezvoltarea constantă a sistemelor performante de filtrare, ne vom axa și pe educarea publicului larg, prin:
  • programe educative de hidratare în școli
  • programe educative de hidratare în cadrul competițiilor sportive
  • colaborări cu instituții medicale
  • sponsorizări ale programelor sportive naționale
Visăm sus și țintim spre vârful hidratării perfecte. Una dintre cele mai îndrăznețe dorințe ale noastre este să dezvoltăm în următorii ani un sistem de filtrare care, pe lângă faptul că îți oferă apă ionizată natural, alcalină și antioxidantă, să îți și spună printr-o aplicație mobilă câtă apă ai băut azi și când e timpul să faci o pauză și să te hidratezi.

Visăm atât de sus deoarece credem cu tărie că așa cum apa întreține viața, așa și hidratarea corectă ne va rescrie tuturor viitorul în bine, ne va ajuta să avem control asupra destinelor noastre, să cucerim munții înalți ai provocărilor vieții.

Finaqua, apa Naturii de la robinet

Suntem 70% apă, iar calitatea apei pe care o bem este extrem de importantă. Apa este cea care transportă mineralele și nutrienții în celule și ajută la eliminarea reziduurilor metabolice. Alege să bei apă curată, alcalină și antioxidantă, apă naturală. Sănătatea și longevitatea ta și a familiei tale sunt influențate în mod direct de cantitatea și calitatea apei pe care o consumați.